Promocja zdrowego stylu życia Kierunek studiów: Pedagogika
Kod programu: W3-N1PE19.2019

Nazwa modułu: Promocja zdrowego stylu życia
Kod modułu: ER10
Kod programu: W3-N1PE19.2019
Semestr:
  • semestr zimowy 2025/2026
  • semestr zimowy 2024/2025
  • semestr zimowy 2023/2024
  • semestr zimowy 2022/2023
  • semestr zimowy 2021/2022
Język wykładowy: polski
Forma zaliczenia: zaliczenie
Punkty ECTS: 3
Opis:
Wszystkie efekty kształcenia modułu powiązane są z ćwiczeniową formą kształcenia.
Wymagania wstępne:
brak
Literatura podstawowa:
(brak informacji)
Efekt modułowy Kody efektów kierunkowych do których odnosi się efekt modułowy [stopień realizacji: skala 1-5]
Absolwent zna i rozumie jaki jest cel i znaczenie promocji zdrowego stylu życia, poznaje zasady i mechanizmy prowadzące do zmniejszenia zachorowalności i umieralności wynikającej z chorób cywilizacyjnych, z podejmowania zachowań ryzykownych, z braku promowania własnego zdrowia psychicznego, z nadużywania używek. Zna i rozumie skutki braku higieny osobistej i jej konsekwencje. Zna i rozumie objawy nieprzestrzegania dyrektyw prozdrowotnego stylu życia. [R_P_1]
K_W11 [5/5]
potrafi wykorzystać podstawy wiedzy sprzyjającej utrzymaniu zdrowia, równoważeniu obciążeń, przeciwdziałaniu czynnikom patogennym wpływającym na zdrowie [R_P_2]
K_U01 [3/5] K_U02 [3/5] K_U06 [3/5] K_U16 [3/5] K_U17 [3/5]
jest gotów do wykorzystania zdobytej wiedzy w ramach analizy działań promujących zdrowie [R_P_3]
K_K01 [1/5]
Typ Opis Kody efektów modułowych do których odnosi się sposób weryfikacji
Zaliczenie [R_P_1]
Aktywność i projekt grupowy
R_P_1 R_P_2 R_P_3
Rodzaj prowadzonych zajęć Praca własna studenta Sposoby weryfikacji
Typ Opis (z uwzględnieniem metod dydaktycznych) Liczba godzin Opis Liczba godzin
ćwiczenia [R_P _fns_2]
Dyskusja, metoda uczenia się we współpracy
10
Przygotowanie projektu i lektura zadanej literatury.
80 Zaliczenie [R_P_1]
Załączniki
Opis modułu (PDF)
Informacje o sylabusach mogą ulec zmianie w trakcie trwania studiów.
Sylabusy (USOSweb)
Semestr Moduł Język wykładowy
(brak danych)