Kuchnia śródziemnomorska przez wieki Kierunek studiów: Mediteranistyka
Kod programu: 02-S1MD14.2018

Nazwa modułu: Kuchnia śródziemnomorska przez wieki
Kod modułu: MD-S1-KS
Kod programu: 02-S1MD14.2018
Semestr: semestr zimowy 2020/2021
Język wykładowy: polski
Forma zaliczenia: zaliczenie
Punkty ECTS: 3
Opis:
Moduł prezentuje najpowszechniejsze kuchnie, dania i składniki kulinarne obszaru śródziemnomorskiego ze wskazaniem na związane z nimi uwarunkowania przyrodnicze i kulturowe.
Wymagania wstępne:
brak
Literatura podstawowa:
brak
Efekt modułowy Kody efektów kierunkowych do których odnosi się efekt modułowy [stopień realizacji: skala 1-5]
Student rozpoznaje wybrane składniki i dania kuchni śródziemnomorskiej. [KS-1]
MD_W08 [4/5]
Student charakteryzuje kuchnie poszczególnych krajów i obszarów śródziemnomorskich. [KS-2]
MD_W08 [4/5]
Student odróżnia kuchnię śródzemnomorską od innych tradycji kulinarnych. [KS-3]
MD_W08 [4/5]
Typ Opis Kody efektów modułowych do których odnosi się sposób weryfikacji
zaliczenie [KS-w-1]
weryfikacja wiedzy w oparciu o materiał z ćwiczeń i wskazaną w sylabusie literaturę, szczegółowy opis w sylabusie.
KS-1 KS-2 KS-3
Rodzaj prowadzonych zajęć Praca własna studenta Sposoby weryfikacji
Typ Opis (z uwzględnieniem metod dydaktycznych) Liczba godzin Opis Liczba godzin
ćwiczenia [KS-r-1]
metoda konwersatoryjna z elementami wykładu
30
lektura uzupełniająca, obejmująca zagadnienia dotyczące kuchni śródziemnomorskiej; lektura różnorodnych tekstów kultury poświęconych kuchni śródziemnomorskiej
60 zaliczenie [KS-w-1]
Załączniki
Opis modułu (PDF)
Informacje o sylabusach mogą ulec zmianie w trakcie trwania studiów.
Sylabusy (USOSweb)
Semestr Moduł Język wykładowy
(brak danych)