Kuchnia śródziemnomorska przez wieki
Kierunek studiów: Mediteranistyka
Kod programu: 02-S1MD14.2014

Nazwa modułu: | Kuchnia śródziemnomorska przez wieki |
---|---|
Kod modułu: | 02-MD-14-KS |
Kod programu: | 02-S1MD14.2014 |
Semestr: | semestr zimowy 2016/2017 |
Język wykładowy: | polski |
Forma zaliczenia: | zaliczenie |
Punkty ECTS: | 2 |
Opis: | Moduł „Kuchnia śródziemnomorska przez wieki” ma za zadanie przybliżyć tematykę kulinarną zarówno czasów antycznych, jak i Bizancjum, oraz pokazać związki ze współczesną kuchnią śródziemnomorską. |
Wymagania wstępne: | brak |
Literatura podstawowa: | brak |
Efekt modułowy | Kody efektów kierunkowych do których odnosi się efekt modułowy [stopień realizacji: skala 1-5] |
---|---|
Celem kursu jest pokazanie dziejów kuchni śródziemnomorskiej. Student po ukończeniu kursu posiada podstawową wiedzę o literaturze kulinarnej a także antycznych i bizantyńskich dziełach przekazujących wiadomości o kuchni. [KS_1] |
MD_W01 [2/5] |
Typ | Opis | Kody efektów modułowych do których odnosi się sposób weryfikacji |
---|---|---|
kolokwium pisemne [KS_w_1] | Celem kursu jest pokazanie dziejów kuchni śródziemnomorskiej. Student po ukończeniu kursu posiada podstawową wiedzę o literaturze kulinarnej a także antycznych i bizantyńskich dziełach przekazujących wiadomości o kuchni. |
KS_1 |
Rodzaj prowadzonych zajęć | Praca własna studenta | Sposoby weryfikacji | |||
---|---|---|---|---|---|
Typ | Opis (z uwzględnieniem metod dydaktycznych) | Liczba godzin | Opis | Liczba godzin | |
ćwiczenia [KS_fs_1] | Ćwiczenia przybliżające tematykę kuchni antycznej oraz bizantyńskiej. |
30 | Lektura uzupełniająca obejmująca prace teoretyczne oraz teksty antyczne oraz bizantyńskie w przekładzie |
30 |
kolokwium pisemne [KS_w_1] |
Załączniki |
---|
Opis modułu (PDF) |
Sylabusy (USOSweb) | ||
---|---|---|
Semestr | Moduł | Język wykładowy |
(brak danych) |