Student work placement Field of study: Entrepreneurship Studies
Programme code: 07-N1PB13.2019

Module name: Student work placement
Module code: wpia_pb1_prakt1
Programme code: 07-N1PB13.2019
Semester:
  • winter semester 2024/2025
  • summer semester 2023/2024
  • winter semester 2023/2024
  • summer semester 2022/2023
  • winter semester 2022/2023
  • summer semester 2021/2022
  • winter semester 2021/2022
  • summer semester 2020/2021
Language of instruction: depending on the choice
Form of verification: course work
ECTS credits: 6
Description:
Celem modułu jest rozwijanie umiejętności wykorzystania wiedzy zdobytej na studiach w praktyce obrotu gospodarczego, w szczególności w działalności gospodarczej przedsiębiorców, funkcjonowania instytucji społecznych, działalności jednostek samorządowych i państwowych. W trakcie odbywania praktyki zawodowej student kształtuje nabywanie umiejętności niezbędnych w przyszłej pracy zawodowej, ma możliwość przygotowanie się do samodzielności zawodowej i odpowiedzialności za powierzone mu zadania, a także do aktywizacji zawodowej na rynku pracy. Samodzielność studenta pod tym względem należy uważać za istotny element realizacji celów praktyki, czyli rozpoczęcia aktywnej samodzielności zawodowej.
Prerequisites:
brak
Key reading:
(no information given)
Learning outcome of the module Codes of the learning outcomes of the programme to which the learning outcome of the module is related [level of competence: scale 1-5]
Posiada wiedzę na temat procesu podejmowania decyzji gospodarczych i społecznych w organizacjach i instytucjach na szczeblu lokalnym, regionalnym i krajowym [wpia_pb1_prakt_1]
K_W13 [4/5]
Potrafi samodzielnie przygotowywać wypowiedzi oraz pisma i umowy związane z procesem prowadzenia działalności gospodarczej i potrafi skierować je do odpowiedniego organu [wpia_pb1_prakt_2]
K_U05 [2/5]
Wskazuje obowiązki pracowników i pracodawców w oparciu o obowiązujące przepisy prawa pracy [wpia_pb1_prakt_3]
K_U06 [5/5]
Posiada wiedzę na temat schematów motywowania i wykorzystuje je do efektywnej realizacji zadań [wpia_pb1_prakt_4]
K_U12 [5/5]
Swobodnie posługuje się technologiami informacyjnymi, w tym w zakresie tworzenia stron internetowych i korzystania z baz danych, w prowadzeniu i rozwijaniu działalności gospodarczej i społecznej [wpia_pb1_prakt_5]
K_U14 [5/5] K_K04 [5/5]
Wykazuje się inicjatywą i proaktywnością w obliczu wyzwań stawianych przed nim jako przedsiębiorcą, pracodawcą i pracownikiem [wpia_pb1_prakt_6]
K_K06 [3/5]
Posiada umiejętności i kompetencje niezbędne do określania priorytetów w działaniach swoich i zespołu i bieżącego monitorowania realizacji zadań, a także przeprowadzania analiz ryzyka porażek i szans powodzenia określonych działań [wpia_pb1_prakt_7]
K_K07 [5/5]
Type Description Codes of the learning outcomes of the module to which assessment is related
Zaliczenie [wpia_pb1_prakt_w_1]
Zaliczenie udzielanej jest na podstawie dokumentacji, Warunkiem zaliczenia praktyki jest jej odbycie w ustalonym terminie i wykazanie się wiedzą i umiejętnościami, dla których praktyka została zorganizowana. W celu zaliczenia odbycia praktyki student przedkłada opiekunowi praktyk zawodowych raport z odbycia praktyki zawodowej podpisany przez studenta i osobę upoważnioną u danego przedsiębiorcy/instytucji. W raporcie ocenia się zakres realizacji zadań przyjętych w szczegółowym programie praktyk oraz wywiązanie się z obowiązków nałożonych przez zakładowego opiekuna praktyk zawodowych.
wpia_pb1_prakt_1 wpia_pb1_prakt_2 wpia_pb1_prakt_3 wpia_pb1_prakt_4 wpia_pb1_prakt_5 wpia_pb1_prakt_6 wpia_pb1_prakt_7
Form of teaching Student's own work Assessment of the learning outcomes
Type Description (including teaching methods) Number of hours Description Number of hours
internship [wpia_pb1_prakt_w_1]
Podstawą podjęcia praktyki jest „Porozumienie o prowadzeniu praktyk studenckich” zawierane przez podmiot przyjmujący studenta na praktykę i Uniwersytet. W oparciu o porozumienie przygotowywany jest szczegółowy program praktyk studenckich. W ramach praktyk student pod nadzorem opiekuna praktyk ma w szczególności możliwość nabycia kompetencji do działania w zespole, działania w sposób odpowiedni dla kreatywnego przedsiębiorcy, umiejętności argumentowania i uzasadniania podejmowanych decyzji, umiejętności stosowania i interpretowania przepisów BHP i prawa pracy.
180
(no information given)
0
Attachments
Module description (PDF)
Information concerning module syllabuses might be changed during studies.
Syllabuses (USOSweb)
Semester Module Language of instruction
(no information given)