Mediterranean Cuisine through the Ages
Field of study: Mediterranean Studies
Programme code: 02-S1MD14.2014

Module name: | Mediterranean Cuisine through the Ages |
---|---|
Module code: | 02-MD-14-KS |
Programme code: | 02-S1MD14.2014 |
Semester: | winter semester 2016/2017 |
Language of instruction: | Polish |
Form of verification: | course work |
ECTS credits: | 2 |
Description: | Moduł „Kuchnia śródziemnomorska przez wieki” ma za zadanie przybliżyć tematykę kulinarną zarówno czasów antycznych, jak i Bizancjum, oraz pokazać związki ze współczesną kuchnią śródziemnomorską. |
Prerequisites: | brak |
Key reading: | brak |
Learning outcome of the module | Codes of the learning outcomes of the programme to which the learning outcome of the module is related [level of competence: scale 1-5] |
---|---|
Celem kursu jest pokazanie dziejów kuchni śródziemnomorskiej. Student po ukończeniu kursu posiada podstawową wiedzę o literaturze kulinarnej a także antycznych i bizantyńskich dziełach przekazujących wiadomości o kuchni. [KS_1] |
MD_W01 [2/5] |
Type | Description | Codes of the learning outcomes of the module to which assessment is related |
---|---|---|
kolokwium pisemne [KS_w_1] | Celem kursu jest pokazanie dziejów kuchni śródziemnomorskiej. Student po ukończeniu kursu posiada podstawową wiedzę o literaturze kulinarnej a także antycznych i bizantyńskich dziełach przekazujących wiadomości o kuchni. |
KS_1 |
Form of teaching | Student's own work | Assessment of the learning outcomes | |||
---|---|---|---|---|---|
Type | Description (including teaching methods) | Number of hours | Description | Number of hours | |
practical classes [KS_fs_1] | Ćwiczenia przybliżające tematykę kuchni antycznej oraz bizantyńskiej. |
30 | Lektura uzupełniająca obejmująca prace teoretyczne oraz teksty antyczne oraz bizantyńskie w przekładzie |
30 |
kolokwium pisemne [KS_w_1] |
Attachments |
---|
Module description (PDF) |
Syllabuses (USOSweb) | ||
---|---|---|
Semester | Module | Language of instruction |
(no information given) |